Docenten

Alexander Kafoussias

Alex (Stockholm, Zweden) is gastdocent anatomie. He is designer en beeldhouwer. Na zijn studie aan The Florence Academy of Art is hij werkzaam geweest in de studio’s van Madame Tussauds. Momenteel werkt hij als freelancer voor verschillende opdrachtgevers in Zweden en Engeland. Hij studeerde industrieel design in Zweden (BFA) en sculpture aan The Florence Academy of Art.  Alex heeft gedurende zijn studies een grote kennis opgebouwd van de menselijke anatomie. Hij maakte écorchés in Zbrush en in klei. Zijn digitale écorché vormde na zijn studie de basis voor de door hem ontworpen app ‘écorché assistant’.

www.alexanderkafoussias.myportfolio.com/projects

Eirik Arnesen

Eirik Arnesen (Oslo, Noorwegen) heeft als gastdocent twee weken lesgegeven ter inleiding op het derde trimester half-size sculpture.

He received his education in the figurative arts at The Florence Academy of Art in Florence Italy, where he studied sculpture under Robert Bodem.

His focus is on the human body and the goal is to produce carefully thought out works with solid construction and organic naturalism in order to create a convincing image of the human body in accordance with the realist tradition. 

At the moment, I strive to include several priorities in my work, first and foremost accurate observation of the subject in pursuit of work that contain some of the gravity and physicality found in the natural world.

www.youtube.com/EirikArnesenArt

www.patreon.com/EirikArnesen

Georgina Mills

Georgina (Adelaide, Australië) heeft als gastdocent twee weken lesgegeven ter afsluiting van het derde trimester half-size sculpture. Zij is verbonden aan The Florence Academy of Art als assistent anatomie en écorché.

I have always represented the human condition and its ironic relationship with life throughout my artistic practice. Currently my creative applications have shifted direction to explicitly exploring the human figure from life through traditional means. Through this I will juxtapose classical figurative techniques with contemporary ideas and my personal exploration of life. Producing work that not only challenges both genres but the individual viewer.

www.georginamillsart.com

Ilse Nass

Ilse (Maastricht) is hoofddocent van het tekenprogramma van Figura en geeft leiding aan de masterclasses van het eerste jaar. Zij is als zelfstandig kunstenaar gevestigd in Maastricht. Ze heeft haar master opleiding Fotografie succesvol afgerond aan de academie voor beeldende kunsten Sint-Lukas te Brussel. Naast haar belangstelling voor de fotografie heeft zij altijd een grote interesse gehad in tekenen en schilderen. Daarin verdiepte ze zich in een vervolgstudie aan de klassieke academie te Groningen. Tijdens de drie jaar parttime studie werd een langgekoesterde droom waar. Ze slaagde erin haar studie voltijds voort te zetten aan The Florence Academy of Art, waaraan ze in 2014 afstudeerde. In haar werk focust ze zich momenteel op opdrachten en het verder ontwikkelen van techniek. In haar portretopdrachten zoekt ze naar de innerlijke belevingswereld van de geportretteerde.

www.ilsenassart.com

Joeri Lefévre

Joeri geeft leiding aan de lessen modeltekenen in het curriculum van Figura. Hij werkt als freelance illustrator / concept-artist voor game-design en animatieprojecten, en voert daarnaast ook traditioneel illustratiewerk uit. Hij studeerde Game Design en Development aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en volgde klassieke training in teken- en schilderkunst aan de Klassieke Academie Groningen en The Angel Academy of Art in Florence. Joeri heeft lesgegeven aan de HKU, en leidt life drawing modelsessies op diverse locaties, waaronder Ateliers Westerdok.

www.joerilefevre.com

Mischa Tranquilli 

Mischa (Connecticut, Verenigde Staten) is docent schilderen en tekenen in Haarlem en geeft gastlessen modeltekenen bij Figura. Samen met Thomas Langeveld geeft zij in Haarlem leiding aan DARA | Dutch Atelier of Realist Art, waarvan zij mede-oprichter is. Haar eerste tekenlessen kreeg zij van haar grootvader, een begaafd kunstenaar die met zijn familie van Italië naar de VS emigreerde. Mischa verhuisde terug naar Italië om zich aan de Angel Academy of Art in Florence te verdiepen in klassieke schilderkunst.

www.dutchartatelier.com

Per Elof Nilsson Ricklund

Per Elof (Örnsköldsvik, Zweden) is hoofddocent van het anatomie-programma en geeft leiding aan de masterclasses van het tweede jaar. Hij is schilder en heeft jaren lang lesgegeven aan The Florence Academy of Art. Hij gaf daar onder meer leiding aan het anatomie programma. In juni 2019 is hij teruggekeerd naar zijn geboortestad in het noorden van Zweden.

Today my exploration takes form as dialogs based in my Sami heritage, history, and cultures, drawing knowledge and inspiration from archeological, ancient and classical art. Spending my time working between wilderness and civilization, the north of Sweden and the living museums of the world. Through this I found a way of internalizing how art has been translated and conveyed in the world throughout history.

www.penricklund.com

Sanne van Tongeren

Sanne (Nijmegen) is oprichter van Figura, geeft leiding aan de academie en is hoofddocent sculpture. Zij volgde haar opleiding tot beeldhouwer aan The Florence Academy of Art waaraan zij ook jaren verbonden was als principal instructor. In haar manier van werken zoekt zij de dialoog met oude meesters, maar haar beelden zijn eigentijds. De mens en het menselijk lichaam zijn haar inspiratiebron. Zowel in haar illustratiewerk als in haar beelden staat het menselijk lichaam en de menselijke beweging centraal. 

Mijn fascinatie voor de mens in beweging hangt nauw samen met mijn fascinatie voor muziek en dans. Ik ben beeldhouwer, omdat ik niet dansen kan.

Van haar figuren en portretten gaat kracht uit, maar ook verstilling:

Beeldhouwkunst is iets fundamenteel anders dan fotografie. Foto’s tonen een momentopname, portretten zijn een verbeelding van het verstrijken van tijd. In mijn figuren zou je kunnen spreken van een ingehouden dynamiek: het vertrekpunt van de beweging, dat is mijn uitgangspunt.

website: www.sannevantongeren.nl

Thomas Langeveld 

Thomas (Haarlem) is docent schilderen en tekenen in Haarlem en geeft gastlessen modeltekenen bij Figura. Samen met Mischa Tranquilli geeft hij in Haarlem leiding aan DARA | Dutch Atelier of Realist Art, waarvan hij mede-oprichter is. Hij is begonnen als autodidact. Van 2014 tot 2017 studeerde hij aan de Angel Academy of Art in Florence, waar hij zich een klassieke methode van schilderen aanleerde, die hij combineert met zijn eigen schilderstijl. 

www.dutchartatelier.com